PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Telefon : 999 0 251 / 1067 - 1078 - 1079
E-Posta : parkvebahceler@gaziemir.bel.tr
HİZMETLERİMİZ
Araç- gereç ve ekipmanlarımız; 3 kamyon, 4 arazöz, 1 kepçe, 1 mini yükleyici, 1 sepetli budama aracı, 5 kamyonet, 1 binek araç, 18 çim biçme makinesi, 2 çim traktörü, 16 motorlu tırpan, 5 ağaç motoru, 3 çapa makinesi, 2 çit motoru, 1 çayır tırpanı, 1 çim havalandırma makinesi, 1 traktör bulunmaktadır.
Gaziemir genelinde yapılan budamalar sonucu çıkan dallar dal öğütme makinesinde öğütülerek, çıkan organik madde gübre olarak çalışmalarımızda kullanılmaktadır.
Yeni parkların ve yeşil alanların yapımı, yol ağaçlandırmaları ekiplerimizce yapılmaktadır. Yeni yapılan parklarda toprak serilmesi, tesviyesi, bitki dikimleri, çim ekimi çalışmaları ve çocuk oyun elemanları, açık alan spor aletleri, oturma bankları, çöp kovaları, park tabelaları gibi donatı elemanları montajları yapılmaktadır.
Rutin çalışmaların dışında çevre koruma bilincinin arttırılmasına yönelik projelerimiz hayata geçirilmektedir. Orman haftası, çevre günü gibi günlerde etkinlikler oluşturulmaktadır. “ En Güzel Balkon, Bahçe Yarışmasının” 1. si 2011 yılında gerçekleştirilmiştir.
YUNUS EMRE PARKI ; Fatih mahallesi 1147 sokakta yapılan park alanı toplam 1.500 m² dir. 12 ağaç, 294 çalı, 1560 yer örtücü bitki dikilmiştir. Parka 6 adet açık alan spor aleti, 1 adet çift salıncaklı ve çift kaydıraklı çocuk oyun grubu, 9 ahşap bank, 5 çöp kovası montajı yapılmıştır. Can suyu tesisatı çekilmiştir. 150 lt. curuf serilmiş. İsim tabelası montajı yapılmıştır.
SUDE ŞANLI PARKI; Menderes mahallesi 1099 sokakta yapılan park alanı toplam 1.000 m² dir. Parka 4 adet açık alan spor aleti, 1 adet kaydıraklı çocuk oyun grubu, 1 adet tahterevalli montajı yapılarak altı kauçuk kaplanmıştır. 1 adet isim tabelası, 6 adet ahşap bank, 3 adet çöp kovası montajı yapılmıştır. Sulama sistemi yapılması için şebeke suyu bağlatılmıştır.
38 / 10 SOKAK AROMATİK BİTKİLER PARKI; Irmak mah. 38 / 10 sokak ta yaklaşık 2000 m² lik alanda 80m² çocuk oyun alanına 1 adet oyun seti, 1 adet çiftli salıncak,1 adet tahterevalli ile, 80m² alana 6 adet açık alan oyun seti montajı yapılmıştır. Toprak tesviyesi ve aromatik bitkiler ( Nane, kekik,adaçayı,mersin vb. ) ağırlıklı olmak üzere bitki dikimi yapılmıştır. 6 Adet metal bank, 4 adet çöp kovası montajı yapılmıştır. Sulama sistemi yapılması için şebeke suyu bağlatılmıştır.
EGE CADDESİ İYA TEKSTİL YANI YEŞİL ALAN ; Toprak dolgusu, tesviyesi ve 13 ağaç,20 çalı dikimi yapılmıştır.
HÜRRİYET MAHALLESİ MUHTARLIK KARŞISI PARK ; 850 m² lik alana, 1 büyük phonix taşındı, 317 adet çalı grubu bitki dikimi yapılmıştır. Ahşap bank ve çöp kovası montajı yapılmıştır. Can suyu tesisatı çekilmiştir.
Ermez Mahallesi Kurşun fabrikası altında ki yeşil alanda toprak tesviyesi yapıldı. 10 ağaç, 91 çalı bitkisi dikimi yapılmıştır.
ALTAY PARKI; golf parkurları yenilenme çalışmalarında parkur altları ve çevresi temizlenmiş, parkurlar ve halıları yenilenmiş, parkın misina ile ot temizliği yapılmıştır. Toprak eksiği tamamlanmıştır. Çocuk oyun alanı altına kum serilmiştir.
23 NİSAN FESTİVAL ALANI ; Atatürk Bulvarı Esbaş Spor Salonu yanında, İzmir’in en büyük sahnesine sahip festival alanında sulama sistemi döşenmesi ve 3000 m²’lik hazır rulo çim döşenmesi işinin kontrollüğü yapıldı.Doğal taşlarla geçiş yolları yapılmış araları kuvars ile doldurulmuştur .Sahne arkası toprak serimi, tesviyesi, 26 ağaç- 95 çalı bitkisi ile 460 adet yer örtücü bitki dikilmiştir.Çim ekilmiş ve ilaçlama yapılmıştır.
BUZ PATENİ ÇEVRESİ ve soyunma odaları çevresi toprak dolgusu, tesviye yapılması, 25 ağaç – 413 çalı bitkisi dikildi.
ALTAY TESİSLERİ YANI; 10 adet spor aleti montajı yapıldı, zemin kauçuk kaplandı.
Altay tesisleri yanı spor aletleri bakımı yapılmıştır. spor aletleri altına kauçuk döşenmiştir.
Ş. MEHMET AKDOĞAN PARKI ; Aktepe Mahallesindeki parkta çocuk oyun alanı ve spor aletlerinin tadilatları yapıldı. Çim taşları yenilendi. 100 adet çalı bitkisi dikildi.
Ş.Egemen YILDIZ PARKI – Sarnıç Cumhuriyet Meydanı ; Eski Oyun grubu ve spor aletleri söküldü yerine yeni 1 adet oyun grubu, 4 adet açık alan spor aleti takıldı. Çocuk oyun alanı ve fitness aletleri alt zemine kauçuk uygulaması yapılmıştır. Toprak tesviyesi yapılıp 13 adet ağaç, 150 adet çalı bitkisi, 720 adet yer örtücü bitki dikimi yapılmıştır. Kalan sahaya çim tohumu ekilmiştir. Rölyef çalışması önü düzenleme yapıldı. 15 yer örücü, 7 çalı bitkisi dikildi.
HÜRRİYET PARKI; Yapımı 2010 yılında tamamlanan Sarnıç 1071 Sokak parkına 1 küçük oyun grubu, 6 adet spor aleti ve isim tabelası montajı yapıldı. Can suyu tesisatı çekildi. Parka 4 adet ağaç,139 adet çalı bitkisi, 120 adet yer örtücü bitki dikimi yapılmıştır. Mevcut çim alan üzerine aşılama yapılmıştır. İsim tabelası montajı yapılmıştır.
İLHAN İBİŞ PARKI ; Eski spor aletleri söküldü yerine yenileri takıldı. 3 adet bank ve 1 çöp kovası ilave edildi. 150 çalı, 6 ağaç ilavesi yapıldı. Çocuk oyun alanın kumu ilave edildi.
ANI EVİ ; 500 çalı, 500 mevsimlik çiçek dikildi. Dere taşı ve curufla düzenleme tamamlandı, 42 adet toprak saksı içlerine dikim yapılar yerleştirildi. Anı evi bahçesi ve çevresinde dikim, budama ve yabani ot temizliği yapılmıştır.
SARNIÇ KOORDİNASYON BİNASI BAHÇESİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
GAZİEMİR ŞANTİYESİ
Gaziemir Belediyesi Sevgi mahallesi şantiyesi bahçesinde toprak tesviyesi, bitki dikimi ve çim serimi yapılmıştır.
CUMHURİYET SEMT EVLERİ
1. AKTEPE CUMHURİYET SEMT EVİ
2. ZAFER MAH. EVKA 7 CUMHURİYET SEMT EVİ
3. BEYAZEVLER CUMHURİYET SEMT EVİ
4. SARNIÇ ATATÜRK MAH. CUMHURİYET SEMT EVİ 5. SARNIÇ MENDERES MAH. CUMHURİYET SEMT EVİ
ZEYTİN AĞAÇLARININ TAŞINMASI ; İmara açılan alanlardan sökülen Gaziemir’in simgelerinden olan zeytin ağaçları; Evka 7 Cumhuriyet Evi arkasında kalan Şehit İlhan İBİŞ parkına ve Dokuz Eylül Mahallesi metro istasyonu arkasındaki 16,000 m²’lik Habibe Eroğlu Parkına (Zeytin alanı) taşınmak suretiyle değerlendirildi. Yabancı ot temizliği ve ağaç çanaklarını açma işi yapılıp suni gübre toprak düzenleyici- curuf serimi yapılmıştır.
Ayrıca Habibe Eroğlu Parkına toprak tesviyesi yapılıp çim tohumu ekilmiştir. Alana 1 adet büyük oyun seti montajı yapılmıştır. Piknik masası , bank ve isim tabelası montajı yapılmıştır.
ÇAM KESE BÖCEĞİ İLE BİYOLOJİK MÜCADELE ÇALIŞMASI.
Ormanlık alanlara en çok zarar veren Çam kese böceğine karşı AB uyum yasaları gereği 2008 yılından itibaren kimyasal ilaçlama yapılamadığından sayıları çok artmış, ekolojik dengenin gittikçe artan şekilde bozulması ile birliktede ağaçlara zararı olan bu tür canlıların doğada mevcut olan düşmanları da yok olmuştur ya da iyice azalmıştır. Bunun sonucunda, aşırı ve kitlesel üreme yapan Çam Kese Böceği, geniş sahalardaki ormanlık alanlarda, insanları dehşete düşüren görüntüler meydana getirmeye başladı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, Çam kese kurduna karşı biyolojik mücadele için adacık yöntemini uygulamaya başladık. Bu yöntemin esası Çam kese böceğinin larva paraziti olan Phryx caudata’ nın doğadaki popülâsyonunun artmasını sağlanmaktadır. Phryx caudata diptera takımından Tachinidae familyasından bir sinek olup yılda 2 jenerasyon verir. Birinci jenerasyon erginleri, 5. safhadaki çam kese larvalarının üzerine yumurtlayarak pupa olurlar, Kasım sonu Aralık başında çıkan 2. jenerasyon erginleri 3. safhalarında olan çam kese larvalarını parazitler. Bu çok etkili parazitin çoğalmasına yardım için adacık yönteminin uygulanması yaygın hale getirilmesi şarttır.
GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ
Gaziemir genelinde yaptığımız çalışmalar sonucu elde edilen bitkisel atıklar, dal öğütme makinesinde öğütülerek, organik gübre ve parklarda dekoratif amaçlı kullanabileceğimiz materyallere dönüştürülüyor.