GAZİEMİR BELEDİYESİ 2024 YILI TEMMUZ AYI MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTI TARİHİ: 01.07.2024 SAATİ: 18:00

DUYURU

Gaziemir Belediye Meclisinin 2024 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 01.07.2024 Pazartesi günü saat 18:00’da Gazi Mahallesi Önder Caddesi No:41 adresinde bulunan Gaziemir Belediyesi bünyesinde Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. Maddesi gereği, toplantı gündemi aşağıda sunulmuştur.

İlan olunur.

Ünal IŞIK

Gaziemir Belediye Başkanı

G   Ü   N   D   E   M

1.        Meclisin açılışı.

2.        Meclisçe verilecek önergeler.

3.        Birimlerden gelen önergeler.

3.1-(42/2024)- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 37’nci maddesi kapsamında, bulunduğu kadroya ait derece içerisinde 3 yıl hizmetini doldurulan personelin müktesebine uygun derece değişikliğinin yapılması ile müdürlükler arası dolu kadro aktarımına dair hazırlanan “Dolu Kadro Değişikliği” başlıklı III sayılı cetvelin onaylanması hk. (İnsan Kyn. ve Eğt. Md.lüğü)

3.2-(43/2024)- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nden alınan Yatırım Teşvik Belgesi ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun 15/06/2012 tarih ve 2012/305 sayılı kararnamesi 2012/1 sayılı tebliğinin ilgili hükümleri ve 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğindeki Doğrudan Yabancı Yatırımlara İlişkin İşlemlerin elektronik ortamda yürütülmesi kapsamında; elektronik imza ile yapılacak her türlü işlemleri yapabilmek ve teşvik ve yabancı Sermaye Bilgi Sisteminde (E-TUYS) taahhütnamesi ile diğer belgeleri imzalaması için Belediye Başkan Yardımcısı İrfan YAPAR’a yetki verilmesi hk. (Strateji ve Gel. Md.lüğü)

4- Komisyonlardan gelen raporlar.

4.1. (14/2024)- 123 ada 71 parsel maliki tarafından; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda, 123 ada 71 parselin Depolama Alanı (Ticaret + Sanayi) olarak belirlenmesi yönünde serbest şehir plancısı tarafından hazırlanan TEKLİF-351046948 numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin; 123 ada 71 nolu parselin günümüze kadar herhangi bir zayiat vermemiş olmasının planların eşitliği ilkesine aykırı olacağı, söz konusu plan değişikliği önerisinin lejandında yer alan depolama alanı (ticaret+sanayi) gösteriminin Tahtalı Havzasında yer alan depolama alanlarında uygulanamayacağı, yine plan değişikliği önerisindeki Yençok=9.00 metre yükseklik kararının, mevcut 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notlarında Tahtalı Barajı Su Toplama Havzası içinde yer alan depolama alanlarında belirlenmiş olan Hmax=6.80 m yükseklik kararına aykırılık teşkil edeceği ve parselin 5 metre genişliğindeki yaya yolundan cephe alması, herhangi bir taşıt yoluna cephesinin olmaması sebepleriyle oy birliği ile reddine ilişkin Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Çevre Komisyonu Raporu.

5- Komisyonlara havale edilip sonuçlanmayan önergeler.

5.1. (37/2024)- İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Sakarya Mahallesi, 2267 ada, 2.387,84 m² yüzölçümlü 1 parselde, 166,53 m² hissesi Belediyemize aittir. Hissedarlar adına vekâleten Emrah DURAK’ın belediyemize vermiş olduğu 07.05.2024 tarih ve 11728 sayılı dilekçesine istinaden 5393 sayılı yasanın 18. Maddesi gereği belediyemize ait hissede kat karşılığı anlaşma yapılması talebi hk.(Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu)

5.2. (39/2024)- Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş’nin 18/04/2024 tarih ve 131432 sayılı yazısı ile Gaziemir İlçesi Irmak Mahallesi’nde 2055 adanın kuzeyi ve 1994 adanın batısında bulunan kamuya terkli Park Alanında olacak şekilde 9.00 m. x 4.00 m. boyutlarında 1 adet Elektronik Haberleşme Altyapı Alanının belirlenmesin ve plan notu eklenmesi içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hk. (Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Çevre Komisyonu)

6.     Dilek ve temenniler.

7.     Toplantıya katılamayan üyelerin mazeretlerinin görüşülmesi.

8.     Meclis toplantı gün ve saatinin tespiti.

Yayın Tarihi : 27-06-24