GAZİEMİR BELEDİYESİ 2024 YILI OCAK AYI MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTI TARİHİ: 03.01.2024 SAATİ: 18:00

DUYURU

Gaziemir Belediye Meclisinin 2024 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 03.01.2024 Çarşamba günü saat 18:00’de Gazi Mahallesi Önder Caddesi No:41 adresinde bulunan Gaziemir Belediyesi bünyesinde Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. Maddesi gereği, toplantı gündemi aşağıda sunulmuştur.

İlan olunur.

Halil ARDA

Gaziemir Belediye Başkanı

03 / 01 / 2024                                                                                                                                        Çarşamba Saat:18.00

G   Ü   N   D   E   M

1.    Meclisin açılışı.

2.    Meclisçe verilecek önergeler.

3.    Birimlerden gelen önergeler.

3.1.(01/2024)-5393 sayılı Belediye Kanunun 25.maddesi uyarınca Denetim Komisyonunda görev alacak meclis üyelerinin gizli oyla seçimlerinin yapılması hk. (Yazı İşl.Md.lüğü)

3.2.(02/2024)-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 37’nci maddesi kapsamında, bulunduğu kadroya ait derece içerisinde 3 yıl hizmetini doldurulan personelin müktesebine uygun derece değişikliğine dair hazırlanan “Dolu Kadro Değişikliği” başlıklı III sayılı cetvelin onaylanması hk. (İnsan Kyn.Eğt.Md.lüğü)

3.3.(03/2024)-Belediyemizde görev yapan Zabıta Memurlarına 2024 yılı itibari ile verilecek aylık maktu fazla çalışma ücretinin 13/07/2005 tarihli ve 25874 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 51.maddesinin 4.paragrafı hükümlerine göre 2024 Mali yılı Bütçe Kanununda K cetveli ile belirlenecek olan aylık matbu fazla çalışma ücretinin üst sınırdan ödenmesi hk. (İnsan Kyn.Eğt.Md.lüğü)

3.4.(04/2024)-Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü Bünyesinde hizmet veren Alzheimer-Demans Merkezi’nde bulunan üyelere  “Öğle Yemeği ve Ara Öğün” verilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aşevi’nden karşılanabilmesi ile ilgili (İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürlüğü) ile protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanı Halil ARDA’ya yetki verilmesi hk. (Sağlık İşleri Md.lüğü)

4- Komisyonlardan gelen raporlar.

4.1.(73/2023)-Gaziemir Belediye Başkanlığı (Belediye) ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) İzmir şubesi arasında ülkemizde bulunan ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin ilgi alanındaki verilecek hizmetler ve yardımlar konusunda karşılıklı işbirliği içinde ortak çalışmalar gerçekleştirmek, üretilen hizmetlerin daha verimli ve hızlı kılınması ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarına sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek, tüm bu çalışmalarını kamu ve toplum yararı çerçevesinde yaşama geçirilmesini sağlamak amacıyla ortak hizmet projesi hazırlanması, yapılması ve bu hususta protokolünün imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 13. ve 75.maddesi gereğince meclisimizce Belediye Başkanının yetkili kılınmasının oy çokluğu ile kabulüne ilişkin Hukuk Komisyonu raporu.

4.2.(78/2023)-Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne ait 27.11.2023 tarih ve 86764 sayılı yazı ile mevzuata uygun olarak revize edilerek hazırlandığı bildirilen İzmir Gaziemir Belediye Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin ekteki sunulan şekliyle 5393 sayılı Belediye kanununun 18.maddesinin “m” bendi gereğince oy birliği ile kabulüne ilişkin Hukuk Komisyonu raporu.

4.3.(76/2023)-Gaziemir İlçesi, Irmak Mahallesi, 19M-4C paftada 2055 adanın kuzeyi ile 1994 adanın batısında bulunan kamuya terkli Park Alanında olacak şekilde 9.00 m. x 4.00 m. boyutlarında 1 adet Elektronik Haberleşme Altyapı Alanının belirlenmesi yönünde hazırlanan TEKLİF- 351036183 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği oy birliği ile kabulüne ilişkin Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Çevre Komisyonu ortak raporu.

5. Komisyonlara havale edilip sonuçlanmayan önergeler.

5.1.(40/2023)-Gaziemir sınırları içinde faaliyet gösteren işletmelerin sahiplerinin dışında, en az iki yada yarıdan fazlasının kadın olması, geçmişe dönük en az üç ay süre ile sigortalı çalıştırılmış olmaları koşuluyla, çevre temizlik ve ilan reklam alacakları ile işgaliye ve işletme ruhsat harcı yenileme ücretlerinde %50 indirim yapılması hk. (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu)

5.2.(75/2023)-Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 18.09.2023 tarih ve 61012 sayı ile kayıtlı yazısında belirtilen, şirketlerinin yatırım planı kapsamında Gaziemir İlçesi, Aktepe (Tapuda Sakarya) Mahallesinde bölgenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla, 1050 ada 1 parselin doğusunda bulunan, mevcut imar planında kamuya terkli Park Alanında olacak şekilde 8.00 m. x 5.00 m. boyutlarında 1 adet Trafo Alanının belirlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hk. (Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Çevre Komisyonu)

6. Dilek ve temenniler.

7. Toplantıya katılamayan üyelerin mazeretlerinin görüşülmesi.

8. Meclis toplantı gün ve saatinin tespiti

Yayın Tarihi : 29-12-23