GAZİEMİR BELEDİYESİ 2023 YILI ŞUBAT AYI MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTI TARİHİ: 01.02.2023 SAATİ: 18:00

DUYURU

Gaziemir Belediye Meclisinin 2023 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 01.02.2023 Çarşamba günü saat 18:00’de Gazi Mahallesi Önder Caddesi No.41 adresinde bulunan Gaziemir Belediyesi bünyesinde Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. Maddesi gereği, toplantı gündemi aşağıda sunulmuştur.
İlan olunur.
                                                                                                                                           Halil ARDA
                                                                                                                             Gaziemir Belediye Başkanı

01 / 02 / 2023                                                                                                                                                        Çarşamba Saat:18.00

G   Ü   N   D   E   M

1. Meclisin açılışı.
2. Meclisçe verilecek önergeler.
3. Birimlerden gelen önergeler.

1. (12/2023)- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 37’nci maddesi kapsamında, bulunduğu kadroya ait derece içerisinde 3 yıl hizmetini doldurulan personelin müktesebine uygun derece değişikliğine dair hazırlanan “Dolu Kadro Değişikliği” başlıklı III sayılı cetvelin onaylanması hk. (İnsan Kayn.Eğtm.Müd.)
2. (13/2023)- Gaziemir İlçesi, Sakarya Mahallesi 19M IIIa, 19M IId paftalar içinde yer alan 1481 ada 1,19,20,21,22,23 parseller, 437 ada 1,2,3,4 parseller ve 438 ada 1 parsel malikleri talebi ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan doğrultusunda; Söz konusu parselleri kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi hk.(Etüt Müd.)

4- Komisyonlardan gelen raporlar.

1. (97/2022)- İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Tapunun Yeşil Mahallesi 1348 ada, 5 parselde bulunan Belediyemize ait taşınmazın alınan Yapı Kayıt Belgesine istinaden satışının oy birliği ile kabulüne ilişkin Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu ortak raporu.
2. (99/2022)- Hayvan bakımevi kurulması için ilçemiz sınırları içerisinde 40-50 dönüm bir alana ihtiyaç duyulduğu, İlgili müdürlüklerce bu konuya ilişkin olarak yer tahsisi yapılması durumunda hızlı bir şekilde hayvan bakımevi projelendirilerek hayata geçirilebilmesi planlanmış olup, içerisinde yer alan ekli krokideki orman arazisinin bu hizmeti sağlamak amacıyla tahsis talebinde bulunulması ve tahsisin sağlanması durumunda,5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu “Sahipsiz ve Güçten Düşmüş Hayvanların Korunması” başlıklı 6. Maddesi, yine aynı yasanın “Belediyelerin Sorumluluğu” başlıklı Ek Madde 1 ve Geçici Madde 4 uyarınca ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin 7. Maddesi dikkate alınarak hayvan bakım evleri kurulmasının oy birliği ile kabulüne ilişkin Bayındırlık ve İmar ile Hukuk Komisyonu ortak raporu.
3. (05/2023)-Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Pi Gençlik Derneği ile Gaziemir Belediyesi arasında ortak hizmet projelerin gerçekleştirilmesi kapsamında, yapılacak projelerin amaç, kapsam ve genel niteliklerini belirleyen işbirliği protokolünün imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75.maddesi gereğince meclisimizce Belediye Başkanının yetkili kılınmasını oy birliği ile kabulüne ilişkin Hukuk Komisyon raporu.
4. (06/2023)-İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mahallesi 11546 ada, toplamda 313,00 m²’lik yüzölçümlü taşınmazda, 19,04 m² belediyemize ait hissenin satışının oy birliği ile kabulüne ilişkin Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu ortak raporu.
5. (07/2023)- Fatih Mahallesi 1203 Sokağın 1210 Sokak ile 1206 Sokak arasında kalan alanın İncelenen kroki ve emniyet görüşü doğrultusunda içkili yer bölgesine dahil edilmesinin oy birliği ile kabulüne ilişkin Hukuk ve Çevre Komisyonu ortak raporu.

5. Dilek ve temenniler.
6. Toplantıya katılamayan üyelerin mazeretlerinin görüşülmesi.
7. Meclis toplantı gün ve saatinin tespiti.

Yayın Tarihi : 27-01-23