GAZİEMİR BELEDİYESİ 2012 YILI MAYIS AYI 9. TOPLANTI 1.BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTI TARİHİ: 02.05.2012 SAATİ: 18:00

GAZİEMİR BELEDİYESİ 2012 YILI MAYIS AYI 9. TOPLANTI 1.BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ
TOPLANTI TARİHİ: 02.05.2012

GÜNDEM 1- BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
GÜNDEM 2- GEÇMİŞ TUTANAKLARIN OKUNUP OYLANMASI.

EK GÜNDEM:

1. 2012 yılı ölçü ve tartı aletlerinin Belediyemizce damgalanması karşılığında alınacak ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi. (Zabıta Müd.)

2. 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği doğrultusunda; Sarnıç Mevkii; 11129 ada 1 no.lu parselin tamamı ve 2 ve 4 no.lu parsellerin bir kısmı ile 117 ada 1 ve 2 no.lu parsellerin güvenlik nedeniyle kamulaştırmaya ihtiyaç olmasından
dolayı “Askeri Alan” olarak belirlenmesi ve Atatürk Caddesi ile Ege Caddesi kesişimindeki kavşak düzenlenmesinin belirlenmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi.    (Etüd Proje Müd.)

GÜNDEM 3- BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ.

1. Belediyemiz 2011 Mali yılı bütçe kesin hesabının görüşülmesi talebi. (Mali Hizm.Müd.)

2. Gaziemir İlçesi, Çay (Irmak) Mahallesi 2121 ada, 3 parsel 679,90m² olup, 217/2400 (61.47m2) hisse Belediyemize aittir. Belediyemize ait hissenin tapuda kayıtlı hissedara satılması talebi. (Plan ve Proje Müd.)

3. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Etüd ve Plan Dairesi Başkanlığı Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünün talebi üzerine;  İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Yeşil mahalle, 2096 ada,  6 parsel sayılı taşınmazda Belediyemiz sınırları içindeki yerleşimlere hizmet vermek amacıyla “Su Teknik Amirliği Hizmet Binası” kurulacağından söz konusu parselin İdarelerine bedelsiz devri  talebi. (Plan ve Proje Müd.)

4. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğünün talebi üzerine; Gaziemir Yeni Fuar Alanı olarak ayrılmış olan 2204 ada 1 parsel üzerinde Fuar Alanı Projesinin gerçekleştirilebilmesi için, anılan taşınmazdaki Belediyemize ait hissenin İzmir Büyükşehir Belediyesine devri talebi. (Plan ve Proje Müd.).

5. Atatürk Mahallesi 1 Nolu Sağlık Ocağı yanındaki parka 01.09.2009 tarih ve 79 sayılı meclis kararı ile Piyade Er Hüseyin ŞELE ismi verildiğinden 02.04.2012 tarih ve 33 sayılı meclis kararının iptali talebi.                        (Park ve Bah.Müd.)

6. 2012 Yılı Veteriner hizmetlerinin tarife cetvellerinin uygulanamaz hale geldiğinden kaldırılması talebi.     (Sağlık İşl.Müd.)

7. 15.Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğinde kullanılmak üzere 07.12.2011 tarih ve 105 sayılı meclis kararı ile Gaziemir Belediyesi adına açılan şartlı bağış hesabının mayıs ayı sonuna kadar yatırılacak bağışlar, bu yıl yapılacak ödemelerde kullanılacak olup, hesabın gelecek yıla kadar açık kalması talebi.                              (Kültür ve Sos.İşl.Müd.)

GÜNDEM 4- KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ.

1- Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mahalle 11114 ada, 19 parsel 4.153,46m² olup, 2906/419793 (28.75m2) hisse Belediyemize aittir. Belediyemize ait hissenin tapuda kayıtlı hissedara satılması talebi ile ilgili oy birliği ile uygun bulunan Hukuk, Plan ve Bütçe, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları (Plan ve Proje Müd.)

2- Irmak Mahallesi, 18 M I a ve 18 M I b paftaların birleştiği bölgede, 2245 adanın güneyindeki kamuya terkli yeşil alanda 2.50x3.0m ebadında 1 adet trafo yerinin belirlenmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi ile ilgili oy birliği ile uygun bulunan Bayındırlık ve İmar, Çevre ve Sağlık Komisyon Raporları (Etüd Proje Müd.)

3- Gazikent Mahallesi, 18 M III a paftada, 2202 adanın güneyindeki kamuya terkli Park alanında 3.60x8.13m ebadında 1 adet trafo yerinin belirlenmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi ile ilgili oy birliği ile uygun bulunan Bayındırlık ve İmar, Çevre ve Sağlık Komisyon Raporları           (Etüt Proje Müd.)

4- Afganistan da uçak kazası sonucunda şehit olan Ordumuzun değerli subayı Şehit Üsteğmen Murat YILDIZ’ ın adının Etiler Caddesine ve Hakkari Cudi dağında çatışmada şehit olan Emniyetimizin değerli Özel Harekat Polisi Şehit Cihat AKKAYA’nın adının Millet Caddelerine değiştirilerek verilmesi talebi ile ilgili 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. maddesinin 1.fıkrası gereğince oy birliği ile reddine karar verilen Kültür Komisyon Raporu (AKP Grubunun sözlü önergesi)

GÜNDEM 5- MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ.

1- Büyük Menderes Caddesi No:224 (Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı karşısı ) adresindeki park yerine Şehit Piyade Er Mustafa ÜNAL adının verilmesi talebi.(AKP Mwclis Üye.Hüseyin ASLAN yazılı önergesi)

GÜNDEM 7- TOPLANTIYA KATILMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN  MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ.