Ege’nin şampiyonu Gaziemir

Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Buğday Tanesi Projesi, 7 ilden ekiplerin yarıştığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası Halk Oyunları Ege Bölgesi Grup Yarışması’nda Düzenlemeli Dal’da yıldızlar kategorisinde Ege Bölgesi birincisi oldu. Yeni hedef ülke şampiyonluğu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği ‘Halk Oyunları Ege Bölgesi Grup Yarışması’na katılan Gaziemir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu turnuvadan bir kez daha şampiyonlukla döndü. Gaziemir Spor Salonu’nda düzenlenen halk dansları yarışmasında Aydın, Balıkesir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak ve İzmir’den halkoyunları ekipleri yarıştı. Geleneksel Düzenlemeli Dal ve Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen yarışmada Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yıldızlar Düzenlemeli Dal kategorisinde yarıştı. İl birinciliği yarışmasında İzmir İl Birincisi olan Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Buğday Tanesi Projesi, Yıldızlar Düzenlemeli Dal’da İzmir Yöresi oyunlarıyla rakiplerini geride bırakarak Ege Bölgesi birincisi oldu.

Büyük hedef Türkiye şampiyonluğu
Sergiledikleri performansla birincilik kazanan ekibi kutlayan Başkan Şenol, “Bugüne kadar aldığınız birçok başarıyla gurur kaynağım oldunuz. Daha çok çalışarak daha büyük başarılar kazanacağınıza yürekten inanıyorum. Önce il sonra Ege Bölge Birincisi oldunuz şimdi sizden Türkiye birinciliği bekliyorum. Sizleri gönülden kutluyorum” diyerek ekibin mutluluğuna ortak oldu. İzmir il birincisi daha sonra da Ege Bölge birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan ekibin yeni hedefi ülke şampiyonluğu. Ekip Türkiye Şampiyonu olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tarih: 26-03-19